Folk You - Ziua 2

De miragecj la data August 1, 2009   in Rubrica CRONICUŢA CU PERIPEŢII

Vă salutăm din nou cu respect tot de pe acel mal al Mării Negre, dar de data aceasta mult mai curat. Cuvintele tot nu ne-au venit, dar promitem că în cel mai scurt timp posibil ne vom revanşa cu vârf şi îndesat.

Pe lângă festivalul în sine, la inţiativa Jurnalului Naţional, împreună cu colegii noştri de la  Foreverfolk şi FolkFrate am participat la o acţiune de ecologizare a plajei din Vama Veche. Efectul a fost cel scontat şi vă mulţumim că după ziua a doua de festival am / aţi lăsat plaja curată şi suntem siguri că acest lucru se va perpetua în timp.

Galerie foto :

Popularity: 18% [?]

13 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Imi pare rau ca nu am putut ajunge, la anul sigur voi veni.

  2. Am fost la folk you anul acesta si imi pare rau ca nu intercalati tinerii folkisti cu “greii “.Asa n-o sa le acordati niciodata o sansa celor tineri , care sunt si talentati si de viitor! Tatiana Stepa putea sa intre mai la sfarsit , ca sa nu strice spectacolul Mariei Magdalena Danaila,care din aceasta cauza nu a avut parte de “bis”, iar Alinei Manole i-a fost “taiat” microfonul, in timp ce spectatorii aplaudau , ca sa intre Motul , cu o poezie pe care o cunoaste toata lumea .

  3. Am fost numai in a doua seara si pot spune ca recitalul Tatianei Stepa a fost extraordinar.Toata plaja s-a ridicat in picioare in semn de respect admiratie si solidaritate fata de aceasta artista minunata.Intr-adevar, putea intra mai la sfarsit, dar pentru ca nu s-a simtit bine, s-a hotarat sa intre la inceput.Oricum, a fost exceptional recitalul, extrem de emotionant

  4. @Petrisor : sa faci bine sa vii :), e frumos, chiar foarte frumos.

    @dana ionescu : din pacate astea au fost tertipurile organizatoriilor ca sa mai scurteze spectacolul, m-am crizat si eu, evident, da asa a fost sa fie. hai sa vedem partea plina a paharului, ca de-i sa ma gandesc la toate partiile urate care le-am auzit/trait crede-ma ca n-as mai merge la festivaluri si clar n-as mai face ceea ce fac aici.

    @andrada : cred ca pe toata lumea a emotionat la maxim recitalul Tatianei Stepa, eu trebuie sa recunosc ca muzica ei nu e chiar pe targetu meu dar cand ai in fata asa om cu asa putere de lupta, nu poti decat sa te inclini si sa-ti doresti din tot sufletul sa fie bine, rar ai sansa sa intalnesti asa oameni.

  5. draga dana ionescu … cine uita,nu merita! si cine nu stie sa taca ! nu judeca oamenii k nu ai timp sa ii iubesti !

    in rest ,
    numai bine si esti jalnica !

  6. pentru lee: da-ti o parere despre fenomenul folk, nu polemiza cu mine (daca ai fost la folk you, dar eu nu prea cred…).vehementa ta ma face sa cred ca esti o carcotasa “jalnica” ( cum zici tu).

  7. dana,acum nu ti doresti ca tatiana stepa sa fi cantat chiar si tot spectacolul?

  8. @vanda: eu zic sa nu exageram si sa nu o acuzam pe dana de cine stie ce mare blasfemie. dana si-a exprimat o parere (gresita sau nu, e parerea ei), nu a atacat personal pe nimeni decat in momentul in care a trebuit sa raspunda unui atac. poate ca ea nu stia care a fost motivul real pentru care Tatiana a intrat inaintea Mariei . In fond, cei care il cunosteam, il stiam din culise, dar un simplu spectator nu e intotdeauna “la curent” cu ceea ce se intampla in culise. dana nu a spus nicaieri ca recitalul Tatianei nu ar fi fost un recital exceptional si nu a lovit absolut deloc in artisti. ea semnala o problema care tinea mai degraba de organizare. poate s-a pripit putin, dar a facut-o de dragul a ceea ce ar trebui sa insemne viitorul in folkul romanesc, lucru care demonstreaza ca e interesata de fenomen in sine, spre deosebire de multi dintre cei care arunca cu piatra.
    intrebarea ta, vanda, suna a acuza, una foarte grava, e un atac gratuit, e ca si cum dana ar trebui acum sa se simta vinovata de un fel de crima … Nu cred ca memoria Tatianei ar trebui patata cu lucruri de felul acesta. Moartea unui om frumos si puternic ar trebui sa ne faca mai buni, nu sa ne intarate unii impotriva altora…

  9. ce sa zic? acum poate dana a aflat in sfarsit de ce Tatiana a intrat inaintea Mariei Magdalena Danaila… Ar fi trebuit sa stie despre starea Tatianei ,nu era nimic de culise , ea nu mai aparuse de la Om bun pe o scena , daca era ascultatoare de folk adevarata stia lucrul asta sau se putea interesa .. dar lumea asa e , dam cu pietre sperand ca aducem zboruri frante … si daca Tatiana intra inaintea Mariei fara sa aiba vreo problema sau alta folkista sau folkist ce era? fiecare dintre cei care au urcat pe scena are valoarea lui , fiecare are ascultatorii lui … si in fapt Maria Magdalena Danaila nu mai este o debutanta.. acum toti ar da ani din viata lor ca Tatiana sa mai urce o data pe scena .. vanda are dreptate . Iarta-ne Titinuta de rautatea de aici.lumina…

    cu drag ,
    lee

  10. Maria Magdalena Danaila a intrat la consacrati … Ovi (Ovidiu Mihailescu ) a intrat primul la debutanti cu 2 albume scoase! nu mai vb daca doar presupuneti … sau specificati lucrul asta …

    pe curand!

  11. @lee (sau “uka”, ca tot aia e, nu-i asa?): am sa te rog sa citesti cu atentie comentariul meu de mai sus. ba chiar te rog sa citesti cu atentie toate comentariile de mai sus. nimeni, in afara de tine si vanda, nu “arunca cu pietre’ in nimeni. voi doua sunteti cele care ataca la modul cel mai gratuit si mai infantil posibil. pe langa faptul ca se pare ca iti face o adevarata placere sa te certi pe mormantul unui om, sa jignesti (atat sub pseudonimul “lee” cat si sub pseudonimul “uka”)in numele iubirii fata de o persoana disparuta, fara vreun scop precis, fara bun simt si fara niciun Dumnezeu, iti mai lipseste si capacitatea de a intelege ce spun ceilalti,capacitatea de argumentare si coerentza. te-as ruga sa incerci sa te comporti ca un om matur si sa ii tratezi pe cei din jur cu respect, daca doresti ca la randul tau sa fi respectata.
    nici tu, nici vanda nu aveti dreptul sa o acuzati pe dana ionescu de niciun fel de crima. ce faceti voi e aboslut pueril si lipsit de bun simt.
    nu prea inteleg cel de-al doilea comentariu al tau (aici chiar ca iti lipseste coerentza) . Atat in cronica celei de-a doua seri de Folk You, cat si la Piesa zilei de azi ne-am spus parerea legata de includerea nefireasca a lui Ovidiu Mihailescu in lista “debutantilor”. habar nu am ce vrei sa spui cu fraza “nu mai vb daca doar presupuneti … sau specificati lucrul asta … “

  12. da e acelasi lucru , toti stiu asta lee sau uka ,stiam ca vei spune la un moment dat ,dar daca vrei poti sa imi spui si adresa de mail pe care o folosesc . Nu conteaza asta ,nu acuz pe nimeni ,nu vorbesc de “crima” -e prea mult . Cand am zis “nu mai vb daca doar presupuneti” nu am vb de voi cei de aici de pe site sau de dana , vb in general pt ca au fost niste inadvertente, sunt multi care doar citesc fara a scrie. De ce aveti voi impresia ca eu vreau sa ma cert cu cineva? as dori sa nu mai vorbesti despre mormantul Tatianei,oricum nu ii place ce se intampla aici .. de acum nu mai scriu nimic,nu stii sa moderezi o discutie ci mai mult pui paie pe foc si in plus de asta sunteti si indiscreti. Pacat de ideea asta de a face un site cu informatie despre muzica folk …

    numai bine !

  13. imi pare rau ca ma amestec in toata polemica asta, si fara a fi de partea nimanui, ma amestec:
    nu stiu de ce in ultimii ani toata lumea si-a facut un obicei(bun sau prost) de a-si da cu parerea (asta fac si eu acuma si e doar parerea mea)si de a se pierde in tot felul de detalii si fleacuri fara nici o importanta pana la urma; ne-am invatat sa fim carcotasi, sa gasim “hibe” la orice, nimic nu mai e destul de bun, nimic nu e bine facut, etc
    prin asta riscam sa nu vedem “padurea de copaci” si e mare pacat pt ca inca exista oameni valorosi, care sacrifica timp, bani si multe altele ca sa faca ceva bun si gasesc reprosuri sau comentarii de prost gust.
    perfect adevarat ca toata lumea are dreptul la o parere (pro sau contra) dar cred ca atata timp cat nu iti place un lucru o spui odata si te duci in alta parte unde iti place mai mult sau te regasesti mai bine, nu cotinui sa arunci gunoi doar de dragul de-a o face.
    pana la urma situl asta e printre putinele care are ceva inteligent de zis si merita sa fie lasat sa-si faca treaba in continuare.
    am zis.

Comentariul tau :