Tatiana Stepa: A îndepărtat norii din Vama Veche…

De Maggie May la data August 7, 2009   in Rubrica SPECIAL

… ca să poată ajunge mai uşor la stele.

img_9021-2 Şi iată că inevitabilul s-a produs în această dimineaţă, cândva în jur de ora 08:00. Primind vestea dimineaţă devreme, nu m-am putut gândi decât la un singur lucru: că mă simt RECUNOSCĂTOARE, nu atât pentru că am ascultat-o cântând la Vama Veche, cât pentru că am ajuns la muzica ei, la timp.

Ar fi inutil să-i înşir acum toată viaţa în cifre… Ar fi banal să calculez repede, repede, cât a trăit, cât a cântat sau cât a muncit în mină. Vreau în schimb să vă împărtăşesc o stare.

Tatiana Stepa şi-a picurat sufletul în cupele noastre, uneori preapline de alţi menestreli, poate mai veseli. Ştim că râsul este plâns bolnav şi umorul ne face patemile suportabile, însă această femeie a ales să-şi decanteze trăirile în cântece de-o tristeţe pură. Îmi amintesc cum bunul ei prieten Lae spunea că “tristeţea nu e o boală, ci o stare pe care o exprimi, la fel cum exprimi bucuria sau dragostea”.

Eu cred că e un timp pentru toate, iar muzica ei mi-a dat prilejul necesar ca să plâng. Fără frică, fără pudoare şi false indignări. Iar ultima întâlnire cu Tatiana Stepa m-a făcut să sper. În oamenii din jur care rămân, în speranţele şi-n visele lor, că vor salva Atlantida prin iubire, bunătate şi curaj.

Odihneşte-te în pace !

Adio Doamna

Popularity: 14% [?]

5 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. DUMNEZEU S-O ODIHNEASCA IN PACE ! AM CUNOSCUT-O PERSONAL SI MI-A DAT SFATURI IN CEEA CE PRIVESTE MODUL DE A CANTA LA CHITARA ,EU CANT LA CHITARA DE 15 ANI !MAINE VOI FI IN MUNTII MACINULUI CU PRIETENII MEI SI VOM CANTA LA FOC IN MEMORIA EI CANTECELE PE CARE LE-A IUBIT ATAT DE MULT >>>>>>>>>>

  2. Frumoasa dedicatie…o merita a fost o doamna, o doamna a scenei.

    La revedere Tatiana. Ramanem in urma ei niste copaci fara padure ;)

  3. Dumnezeu s-o odihneasca.
    suntem binecuvantati ca am trait ca sa ne bucuram de cantecele ei, sa o ascultam si sa o vedem.
    va ramane vesnic in sufletele celor care au cunoscut-o si apreciat-o.
    multumim Tatiana Stepa

  4. Este adevarat a oprit ploaia. Poate a facut aceasta ,ca picatturile sa ne cada din ochi, nu din cer… Acolo unde va merge ea sa le cante INGERILOR. Consider ca nu se pot scrie cuvinte si nu se pot spune vorbe DESPRE CEI CE AU ARS PINA IN ULTIMA CLIPA…DUMNEZEU SA O IERTE.

  5. Cand intelegi ca fiecare zi ar putea fi ultima, incerci s-o traiesti frumos pe cea pe care ti-o mai da Dumnezeu. ADIO DOAMNA FOLK-ULUI ROMANESC! DUMNEZEU S-O ODIHNEASCA IN PACE!

Comentariul tau :