24 septembrie 2009 - Adrian Berinde - Vertical

De miragecj la data September 24, 2009   in Rubrica PIESA ZILEI

Azi îmi revine din nou sarcina grea de a vă da trezirea, nu că nu mi-ar face plăcere, dar din când şi parcă din ce în ce des, mi se pare că s-a cam epuizat resursa de cântece folk despre care merită amintit şi scris. Dar când te aștepți mai puțin, primești o lovitură fix în moalele capului, dar poate asta-i frumos la acest gen muzical atât de puțin de expus în mass-media, te lasă pe tine să-l descoperi, nu ţi-e băgat pe gât ca un medicament.

O astfel de lovitură a fost pentru mine Adrian Berinde, spre rușinea mea l-am descoperit la adevărata lui valoare abia acum câteva luni, când dintr-o fericită întâmplare am ajuns să-i ascult un album cap-coadă, ceea ce vă recomand şi vouă (albume găsiți pe situl R3Net).

Totuşi nu-nțeleg de ce oameni ca Adrian Berinde şi mai sunt câteva exemple bune, nu sunt deloc mediatizați, poate acesta e unul din multele păcate al acestei ţări, oameni într-adevăr de valoare stau ascunși, ca nu cumva să ne deranjeze banalul cotidian, iar noi, din lipsă de alternativă, ne clătim ochii şi urechile cu așa-zisele vedete de o zi şi un hit, vorba aia, “ca la noi la nimenea”.

Poate catalogarea domnului Adrian Berinde ca folkist e total eronată, Moţu Pittiș a spus despre el că e “un artist renascentist”, iar activitatea sa muzicală, dar mai ales cea din domeniul artelor plastice, certifică acestă caracterizare.

O zi bună vă doresc şi rămâneţi “Verticali” !


Adrian Berinde - Vertical

Popularity: 2% [?]

Comentariul tau :