16 octombrie 2009 – Pasărea Colibri – Alcool

De Sînziana Lupaşcu la data October 16, 2009   in Rubrica PIESA ZILEI

Bună dimineaţa! Astăzi e vineri…ştiţi voi, ziua aia care vine după joi şi-abia acum se poate spune ca mi-am revenit puţin după o aşa săptămână încărcată. Nu de alta, dar weekendul l-am petrecut la Ploieşti, unde s-a întâmplat Festivalul Castanilor şi de luni alerg între servici și facultate. Aşa că un concert semnat Dinu Olăraşu (programat pe miercuri, 14 octombrie 2009, în clubul bucureştean Iron City) era exact ce-mi trebuia. În general, atunci când în timpul săptămânii îţi rupi din timpul alocat somnului, motivul trebuie să fie bine întemeiat, iar în ceea ce mă priveşte, ăsta era unul foarte serios. Mi-am asumat sau mai bine zis ne-am asumat cu toţii faptul că următoarea zi vom fi rupţi de somn la muncă (totuşi trebuie să mergem, în genere oamenii normali nu pot “anula” o zi de muncă pe motiv de chef). Ajunsă în Oraşul de Oţel , am intrat ca vântul şi am întrebat “Eu unde plătesc?” iar răspunsul a fost “A anulat Olăraşu concertul…acum o oră!”.  Decizia inspirată a fost să rămân la Folkfrate unde Johnny, Mysha şi Teddy m-au binedispus rapid. Se vede treaba că spiriduşu-i chiar spiriduş… apare, dispare, de data asta chiar fără urmă. Ce s-o fi întâmplat, cum şi de ce s-a anulat concertul în ultimul moment, puteţi citi pe blogul băieţilor de la Folkfrate .

Noi nu suntem un blog de scandal, nu ne place să bârfim, iar viaţa personală a artiştilor nu ne intereseaza decât în măsura prieteniei pe care am legat-o cu unii dintre ei. Nouă Dinu Olăraşu ne este foarte drag, îl considerăm unul dintre cei mai talentaţi compozitori şi textieri din folk, tocmai de-aia gestul acesta m-a deranjat, în condiţiile în care este lipsă de respect faţă de un public ce nu cerea “nimic mai mult, decenţă” (că tot e Dinu compozitorul imnului unei mişcări chipurile “decente”winking.

Şi pentru că miercuri seara am făcut haz de necaz cu băieţii de pe scenă, cântând alături de ei diverse cântece cu şi despre licori bahice, azi m-am gândit să vă servesc cu o astfel de piesă, o adaptare a unui cântec semnat Ray Davis, tradusă şi interpretată de Florian Pittiş alături de colegii săi din “Pasărea Colibri”:

Comentariul tau :