17 octombrie 2009 - Nicu Alifantis (& Marius Baţu) - Cîntic di sîrmîniţă

De Alina Ioana Deac la data October 17, 2009   in Rubrica PIESA ZILEI

‘Neaţa bună, dragi cititori! Dar dacă tot e sâmbătă, eu sper că nu v-aţi trezit chiar de tot, că eventual leneviţi în pat cu laptopul în braţe şi vă pregătiţi pentru o nouă repriză de somn (că pe vremea asta şi aşa altceva mai bun de făcut nu aveţi :) ). Prin urmare, eu m-am gândit să vă dau „bună dimineaţa” cu un cântec de „somn uşor”, nu de alta, dar mi-am amintit de piesa asta care îmi e tare dragă.

Recunosc că am, de când mă ştiu, o slăbiciune pentru cântecele de leagăn. În plus, graiul armenesc şi oamenii care îl vorbesc mi s-au părut întotdeauna fascinanţi. Mai sunt apoi Nicu Alifantis şi Marius Baţu la mijloc, doi artişti cu sânge machedon şi talent incontestabil (mie tare mi-ar plăcea ca cei doi să mai imprime şi alte cântece în graiul ăsta frumos). Ce mai, o mulţime de ingrediente pe gustul meu. Şi sper din tot sufletul că şi pe al vostru.

Nu mai lungesc vorba de pomană, că mi se pare că aţi şi început deja să moţăiţi în faţa monitorului. Îi invit aşadar în scenă pe Nicu Alifantis şi Marius Baţu , cu piesa  „Cîntic di sîrmîniţă” (Cântec de leagăn), compus pe versurile lui Zahu Pană şi imprimat pe albumul “Neuitatele femei” (Intercont Music, 2002), semnat Nicu Alifantis & ZAN. Eu merg să mai trag un pui de somn, nu înainte de a vă saluta cu un călduros ”Bună dimineaţa, prieteni şi noapte bună copii! :) .

Popularity: 3% [?]

Comentariul tau :