Radio Lynx premiază tinerii artişti ai muzicii folk

De Folkblog la data October 22, 2009   in Rubrica SPECIAL

Vă prezentăm în continuare un comunicat de presă care credem noi că merită toată atenţia, pentru că iniţiativele de acest gen din partea massmediei româneşti sunt extrem de rare. Salutăm pe această cale implicarea radioului Lynx şi mai mult decât până acum, în mişcarea folk din România :

“ Radio Lynx şi emisiunea de folk “Luna Pătrată”, realizator Alina Manole, premiază calităţile de interpretare şi compoziţie ale tinerilor artişti care intră în competiţiile folk din România.

Într-o ţară în criză credem că actul cultural rămâne una dintre puţinele căi de salvare ale sufletului. Munca tinerilor depusă pe scenele festivalurilor de folk trebuie susţinută şi răsplătită de comunicatorii specializaţi de muzica. Mai mult decât atât, muzica tinerilor talentaţi trebuie să ajungă la public pentru a avea despre ce să vorbim! Despre o noua generaţie folk. De aceea, premiile “Young & Folk” vor reprezenta nu doar o recunoaştere a calităţilor artistice, ci şi un pas înainte pentru fiecare dintre laureaţi.

Primul premiu va fi acordat la Călăraşi în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Folk “Chitara Dunării”, ed. a II-a. Vor urma apoi incă doua festivaluri ale muzicii de gen, la Brăila şi Tulcea, unde alţi doi tineri folkisti vor primi din partea Radio Lynx recunoaşterea valorii lor.

Precizare: Premiile “Young & Folk” vor fi acordate acelor concurenţi din cadrul festivalurilor care dovedesc abilităţi deosebite vocale, de interpretare, compoziţie şi prezenţă scenică. Aceste premii constau în ore de studio pentru înregistrarea profesională a pieselor prezentate în concurs.

Este necesar ca un tânăr artist să aibă o carte de vizita! Iar aceste înregistrari sunt o carte de vizită ce poate ajunge în mâna unui organizator de spectacole sau ale unui manager.

Radio Lynx este prima şi singura media interactivă, audio-vizuală, live din Romania, care transmite 24/7 exclusiv prin internet. Cu un format muzical Hot Adult Contemporary şi cu o grilă care include 22 de producţii live distincte, emisiuni de linie şi talkshow-uri audio/video interactive, Radio Lynx reprezintă un concept de comunicare integrat, ce depăşeşte instrumentele clasice de promovare şi diseminare a informaţiei către public.

Emisiunea “Luna Patrată” reprezintă proiectul radio al artistei Alina Manole şi a fost inclusă în grila de programe a radioului în anul 2008. Emisiunea de folk 100% românesc a ajuns în al treilea sezon de emisie şi poate fi ascultată în fiecare duminică, de la ora 16:00 la 18:00, pe site-ul www.radiolynx.ro .”

Popularity: 3% [?]

2 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Salut aceasta intiativa si felicit promotorii acesteia!

  2. Felicitări tuturor participanţilor, au făcut “să răsară soarele” timp de trei seri consecutive!

Comentariul tau :