4 mai 2010 – Adrian Berinde – Spovedanie

De miragecj la data May 4, 2010   in Rubrica PIESA ZILEI

Sunt puţini artiştii de care nu mă satur nicicum ascultându-i, ci din contră, fiecare album ascultat mă îndeamnă la încă unul şi tot aşa. De ce? Pentru că de fiecare dată mai găsesc ceva, care îmi dă de gândit sau de simţit. La Adrian Berinde am găsit ceea ce n-am găsit la nimeni până acum, prin natura meseriei lui. Dacă a fi pictor e o simplă meserie, el reuşeşte să creeze imagini vizuale, prin muzică sau cu ajutorul muzicii.

Piesa ce v-o propun azi nu prea are legătură cu ceea ce numim noi, în mod normal, folk, dar până la urmă, eu cel puţin, m-am cam săturat să cataloghez muzica după nişte reguli inventate de alţii. Prin urmare, 7 minute şi 22 de secunde de muzică şi versuri la cel mai înalt nivel, din punctul meu de vedere, adică piesa Spovedanie, de pe albumul “Vertical”.

Iar pentru că azi, 4 mai, Adrian Berinde îşi sărbătoreşte ziua de naştere, prin intermediul acestui articol îi urăm la mulţi ani, multă sănătate, mulţi ani fericiţi alături de cei dragi şi dacă e să fim un pic egoişti, o revenire cât mai grabnică pe scenă.

P.S.: Tot azi, singura “mitică”, prin adopţie, a Folkblog-ului împlineşte şi ea o vârstă respectabilă. Îi zicem în cor, aşa frumos cum numa’ noi ştim: La mulţi ani, Sânzi! Să creşti mare şi să fii sănătoasă şi fericită!

Comentariul tau :