Festival-concurs de Muzică Folk „La Suceava în Cetate” 2010

De Folkblog la data May 18, 2010   in Rubrica EVENIMENT

În perioada 25-27 iunie 2010 se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Festivalului-concurs de Muzică Folk „La Suceava în Cetate”, eveniment organizat de către Consiliul Judeţean Suceava, prin intermediul instituţiilor sale de cultură, Centrul Cultural „Bucovina” şi Complexul Muzeal al Bucovinei.

Conceput ca o manifestare cultural-artistică ce se adresează interpreţilor şi grupurilor de muzică folk din ţară, festivalul „La Suceava, în Cetate” are drept scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative şi de creaţie ale acestui gen.

Cea de-a treia ediţie a acestui eveniment se va desfăşura în perioada 25-27 iunie în Cetatea de Scaun a Moldovei din Suceava şi va avea două secţiuni: Secţiunea I, „Concurs “( 25 şi 26 iunie 2010) şi Secţiunea a II-a, „Gala Laureaţilor” (27 iunie 2010) .
Cei care doresc să participe la acest concurs trebuie sa aibă vârsta minimă de 15 ani, iar participarea poate să fie individuală sau în grup (maxim 3 persoane). Pentru înscriere, cei interesaţi vor trimite pe adresa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava (Suceava, str. Universităţii, nr. 48) sau pe adresa de e-mail: [email protected], următoarele:

  • Fişa de înscriere

  • CD cuprinzând piesele propuse pentru concurs (sau mp3, pe e-mail, la adresa specificata mai sus)

  • Copie după cartea de identitate

Înscrierile se pot face până la data de 31 mai 2010. Informaţii suplimentare puteţi afla prin telefon, la numărul 0745/587741 sau la e-mail [email protected] (persoană de contact: Ion Drăguşanul, iniţiatorul festivalului)

În afara concursului propriu-zis, pe scena festivalului vor urca, în cele trei seri, şi nume consacrate ale muzicii folk pentru a susţine recitaluri. Lista acestora o vom transmite în curând. Până atunci, cei care doresc să participe la concurs pot descărca de aici regulamentul de participare şi fişa de înscriere.

3 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Buna ziua

    festivalul are loc in orashul Suceava sau pe undeva pe langa Suceava , m-ar interesa sa particip ca si spectator si nu stiu unde sa-mi rezerv cazare .

    Multumesc anticipat

  2. Festivalul se va tine in orasul Suceava, chiar in cetate.

  3. Recitaluri: Dinu Olarasu-presedinte juriu, Mihaela Popescu -si in juriu, Paul Arva-si in juriu, Marius Matache-si in juriu; Magda Puskas si Vali Moldovan, Ioan Onisor, Tapinarii, Ovidiu Mihailescu, Daniel Iancu, Nicu Zota, Bogdan Grosu, Ovidiu Scridon, Cornel Angelescu si Vasile Purice.

Comentariul tau :