Anim’est – Follow-up la Cluj-Napoca

De Folkblog la data October 22, 2010   in Rubrica RECOMANDARI

După cum vă spuneam într-un articol mai vechi, în perioada 8-17 octombrie 2010, la Bucureşti, a avut loc cea de-a cincea ediţie a  Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim‘est. Începând de astăzi, 22 octombrie clujenii vor putea viziona şi ei o parte dintre filmele prezente în festival în cadrul unui folow-up ce va dura trei zile şi care va fi găzduit de Cinema Victoria.

Ieri, la Centrul Cultural Francez a avut loc un warm-up cu cele mai bune filme de la Anim’est 2009.  Sâmbătă, de la ora 13:00 în aceeaşi locaţie, producătorul Jeremy Rochigneux şi regizorul David Alapont de la Studio Metronomic, vor suţine un masterclass în exclusivitate. Intrarea la Centrul Cultural Francez va fi liberă, iar cei interesaţi vor putea afla  mai multe despre secretul succesului în animaţie şi despre tehnicile folosite de Metronomic. Cele mai bune scurtmetraje şi videoclipuri realizate de studioul de animaţie francez vor fi proiectate la Cinema Victoria sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 18:00.

Universitatea de Arte şi Design Moholy-Nagy – MOME din Budapesta, în cadrul căreia funcţionează una dintre cele mai importante şcoli de animaţie din Europa Centrală şi de Est, îşi va prezenta la Cluj-Napoca cele mai bune producţii din ultimii 20 de ani astăzi, 22 octombrie 2010, de la ora 16:00.

Fiul calului alb / Fehérlófia (1982, R:Marcell Jankovics), film ce aparţine patrimoniului filmului de maghiar va urma în programul primei seri de la Cinema Victoria de la ora 18:00.

Unul dintre cele mai spectaculoase programe din line-up-ul festivalului va fi Competiţia Videoclip & Advertising acre se va desfăşura tot astăzi, începând cu ora 20:00 .

Sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 20:00,  va fi proiectat Iluzionistul / L’illusionniste (r. Sylvain Chomet, Franţa-Marea Britanie, 2010), filmul de deschidere al Anim’est 2010, proaspăt nominalizat la Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun film de animaţie.

Duminică, de la ora 18:00  se va desfăşura Competiţia de Film Românesc în prezenţa realizatorilor din Transilvania.  Aceasta include în acest an cele mai bune 14 scurtmetraje autohtone înscrise în preselecţia Anim’est.

Ultima zi a evenimentului va mai aduce şi un program de animaţii bizare din cadrul  Creepy Animation Night 2, două programe de scurtmetraje multipremiate din secţiunea Mozaic şi o proiecţie specială cu toate filmele premiate la această ediţie.

Preţul biletelor la proiecţiile Anim’est de la Cinema Victoria este de 9 lei. Programul îl puteţi descărca de aici. Mai multe informaţii utile găsiţi pe site-ul oficial al festivalului.

Comentariul tau :