Târgul Internaţional de Carte şi Muzică

De cantafabule la data March 15, 2011   in Rubrica ALTE EVENIMENTE

targCum spuneam mai deunăzi într-un articol, în lumea asta mioritică plină de kitsch proiectele ce implică sfera culturală îşi croiesc cu greu drum printre munţii de non-valoare. O iniţiativă demnă de toată lauda este şi cea a oamenilor frumoşi de la Asociaţia “Libris Cultural”, iubitori de muzică şi carte, care din 2003 încoace continuă o frumoasă tradiţie, organizând “Târgul Internaţional de Carte şi Muzică”, manifestare ce a ajuns anul acesta la ediţia cu numărul opt. Târgul, organizat de Asociaţia “Libris Cultural” împreună cu Primăria şi Consiliul Judeţean Braşov şi Universitatea “Transilvania” Braşov, îşi propune promovarea culturii naţionale, prin facilitarea accesului publicului braşovean şi nu numai la o variată ofertă editorială de carte şi muzică, la dezvoltarea relaţiilor manageriale şi încheierea de parteneriate între artiştii şi editorii prezenţi la manifestare.

În decursul celor patru zile ale târgului, 24-27 martie 2011, vor avea loc lansări de carte, expoziţii de fotografie, dar şi concerte ale corurilor de copii, muzică populară şi muzică folk. Printre personalităţile care vor onora cu prezenţa manifestarea se numără Doru Munteanu, Adrian Cioroianu, Aurora Liiceanu, Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, Eusebiu Ştefănescu, Florin Piersic, Corina Chriac. Şi pentru că tot am amintit aceste nume, trebuie să vă spun că şi folk-ul va avea reprezentanţii săi: Florin Săsărman, formaţia “Atron”, Silvan Stâncel & Ovidiu Scridon şi Mircea Baniciu.

Ediţia 2011 a târgului are şi un caracter puţin mai festiv, ea celebrând aniversarea a două decenii de existenţă a firmei “Libris” Braşov, iniţiatorii acestui proiect de succes şi care sunt promotorii şi gazdele principalelor evenimente cultural-literare ce au loc în oraşul de la poalele Tâmpei.

Cei care doresc să se bucure de această oază de carte şi muzică o pot face vizitând târgul, zilnic între orele 10:00 – 19:00 în Aula Magna a Universităţii “Transilvania”. Aşadar, poftiţi, oameni buni, la o gură de cultură!


Comentariul tau :