Festivalul Naţional de Folk “Chira Chiralina” Brăila, ediţia 6

De Folkblog la data September 19, 2011   in Rubrica EVENIMENTE FOLK

În perioada 4-6 noiembrie 2011 pe scena Casei Tineretului din Brăila va avea loc cea de-a şasea  ediţie a Festivalului naţional de muzică folk “Chira Chiralina”.

Evenimentul, organizat de Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul de Creatie Brăila,  are drept scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative şi de de creaţie ale muzicii folk, continuând o importantă tradiţie a genului în oraşul de lângă Dunăre. Pe toată durata festivalului, pe lângă concursul propriu zis, vor avea loc recitaluri de muzică folk, prin care tinerii concurenţi vor putea veni în contact cu nume consacrate ale genului, întâlniri cu producători muzicali şi un târg de muzică şi carte, unde vor avea loc lansări de albume discografice.

La înscrierea pentru concurs pot participa toţi cetăţenii români şi străini, rezidenţi sau azilanţi în România, cu vârsta până în 35 de ani, împlinită în anul în curs.

Competiţia se desfăşoară live.  Laureaţii marilor premii ai ediţiilor precedente nu pot participa la concurs. Câştigătorii unor competiţii de gen din ţară, care întrunesc condiţiile de vârstă şi repertoriu vor fi admişi fără preselecţie, pe baza copiei diplomei de laureat.

Pentru participarea la concurs vor fi desemnaţi concurenţii, interpreţi individuali sau grupuri folk, în urma preselecţiei, ce va avea loc până în data de 28 octombrie.

Cei care doresc să se înscrie vor trimite  pe e-mail-ul [email protected] sau pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Aleea Cresei nr. 1, cod 810407, Brăila, Judeţul Brăila, cel mai târziu la data de 22 octombrie 2011, data poştei, următoarele:

  • Fişa de înscriere completată (descarcă de aici formularul)
  • 3 piese demo în format mp3 sau wav;
  • copie dupa cartea de identitate;
  • un CV personal;
  • 2 fotografii color pe suport digital, în format jpg;
  • nr de telefon mobil la care să poată fi contactat, adresa de e-mail.

Juriul festivalului va avea în componenţă personalităţi ale muzicii de gen, redactori radio, TV şi personalităţi culturale locale.

Premii:

Marele premiu – 5.000 lei

Premiul I – 2.500 lei

Premiul II – 2.000 lei

Premiul III – 1.500 lei

Premiul pentru cea mai bună creaţie – 1.000 lei

Premiul pentru virtuozitate instrumentală – 1.000 lei

Premiul special al juriului – 1.000 lei.

Pentru mai multe detalii legate de condiţiile de participare, cei interesaţi pot descărca de aici  Regulamentul de participare şi se pot adresa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale la numerele de telefon 0239.614710   şi 0723.214657 sau pe e-mail la adresele [email protected] şi [email protected] .

Vom reveni şi noi în curând cu mai multe informaţii legate de programul festivalului.


Un comentariu
Trimite un comentariu »

  1. [...] detalii legate de regulamentul festivalului AKPC_IDS += "36398,"; Tweet This Post Post to Facebook [...]

Comentariul tau :