Despre site

De admin la data June 14, 2008

Proiectul Folkblog s-a născut la Cluj-Napoca, pe data de 25 iunie 2008, la iniţiativa unui mic grup de tineri pasionaţi de muzica folk. S-a pornit de la constatarea lipsei unor locuri virtuale dedicate în exclusivitate acestui gen muzical, în ciuda acelei reînvieri a folkului despre care se tot vorbeşte de câţiva ani încoace.

Într-un singur an, echipa noastră s-a mărit considerabil, calitatea şi cantitatea materialelor postate de noi a crescut, la fel şi numărul vizitatorilor noştri, iar în 2009 Folkblog a câştigat premiul 2 la categoria blog de muzică în cadrul concursului naţional de bloguri RoBlogFest.

Iniţial creat pe un domeniu gratuit (wordpress), la un an de la lansarea sa, Folkblog s-a mutat pe domeniu propriu, pentru a-şi îmbunătăţii imaginea şi pentru a facilita accesul vizitatorilor săi.

Folkblog.ro este, aşa cum i-o spune şi numele, în primul rând, un blog. De cele mai multe ori articolele noastre sunt scrise într-un stil mai personal, mai liber, mai prietenos, dacă vreţi, un stil mai degrabă specific blogingului decât jurnalismului. Am ales blogosfera ca spaţiu de desfăşurare nu întâmplător. Nu avem pretenţii de adevăraţi junalişti şi nici nu tindem înspre acolo. Avem însă credinţa că, în vremurile în care trăim, blogurile încep, chiar şi la noi în ţară, să capete o importanţă tot mai mare şi o credibilitate care, în multe domenii, o depăşeşte cu mult pe cea a unor publicaţii tip ziar/revistă. Iar asta se întâmplă pentru că, în general, neconstrâns din punct de vedere economic/social/politic, blogerul are posibilitatea de a se exprima în mod liber. În plus, stilul specific blogingului, unul mai puţin formal sau rigid şi cu siguranţă mai accesibil, cald, liber şi nonconformist, ni se pare cea mai potrivită abordare a subiectului principal al acestui proiect şi anume muzica folk. Cu toate acestea, avem de la noi pretenţia de profesionalism şi etică “jurnalistică” atât la nivelul corectitudinii informaţiilor publicate (încercăm, atât cât depinde de noi, să oferim date complete şi cât mai exacte) cât şi la cel al originalităţii materialelor postate de noi.

Scopul principal al Folkblog.ro este acela de a promova muzica folk din România prin publicarea de ştiri, cronici şi alte articole care au ca subiect principal acest gen de muzică. Cititorii noştri pot afla astfel date legate de concerte, festivaluri şi alte evenimente de gen din întreaga ţară şi nu numai. Rubrica de Concerte Folk este actualizată periodic şi încercăm să cuprindem în ea cât mai multe informaţii corecte şi verificate din surse sigure. De asemenea, echipa FolkBlog fiind prezentă la multe manifestări de gen din ţară, publicăm şi cronici post-eveniment, însoţite de fotografii şi filmări făcute la faţa locului. În plus, la rubrica Recomandări, puteţi citi şi articole legate de alte subiecte din sfera culturală (alte genuri muzicale, film, teatru, dans, carte etc).

Drepturile asupra materialelor publicate pe Folkblog.ro ne aparţin. Preluarea acestora de către alte site-uri/publicaţii nu se va face fără citarea sursei!


2 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. [...] Despre site [...]

  2. [...] Blog de muzică – Folk Blog – un blog deosebit printre chestii comerciale…gen utv. [...]