Clujul are farmec !

De Maggie May la data July 21, 2009   in Rubrica SPECIAL

“Să scoatem arta în stradă”

Dona Săsărman, asistent proiect

cluj_headline

O iniţiativă salutară nu doar pentru artiştii clujeni, care au reuşit astfel să iasă în stradă, ci şi pentru degustătorii de farmece coltorale din Cluj-Napoca. Joia trecută a fost una extrem de plină, organizatorii propunându-şi să resusciteze astfel printr-un proiect estival, aroma şi farmecul Clujului.

Pe lângă partea pur artistică, neconvenţională, organizatorii au creat de asemenea şi o platformă informativă, de comunicare, sub forma unei mese rotunde găzduite de Primărie, în cadrul căreia, istorici, arhitecţi şi jurnalişti au dezbătut problema noii identităţi a Clujului, conturarea unui brand, a unor noi valori, în fond a straturilor contemporane care se formează chiar sub ochii noştri.

Am avut, asadar, parte de momente de teatru, muzică folk, dans şi animaţii stradale cu trupe de catalige, desene street-art, proiecţii cu imagini din Cluj, plus o expoziţie stradală de fotografie, surprinzând diferite colţuri cu farmec ale urbei. În acelaşi spirit pitoresc, zece mimi haioşi au presărat prin oraş mii de vederi cu locuri frumoase ale Clujului.

Începânad cu ora 16:00, a început şi suita de recitaluri folk, împletite iscusit cu momente de teatru. Primii care au deschis seria concertelor au fost cei de grupul Autograf (Ionuţ Mangu, Neli Biriş şi Sorin Zamfir), urmaţi de Adriana Andreica şi trupa de teatru liber “Imago”.

Nu fără a se lăsa puţin aşteptaţi, Mishu Călian, alături de Florin Toloargă, ne-au purtat fiecare prin creaţiile proprii, bucurând auditoriul, devenit din ce în ce mai numeros. În încheiere, artistul clujean Emeric Imre ne-a reamintit cât suntem de norocoşi că trăim într-un oraş atât de viu şi plin cu oameni frumoşi şi talentaţi, pentru ca, la rândul său, să ne (în)cânte cu câteva din piesele sale.

Pentru împătimiţii muzicii folk, seara s-a prelungit în Music Pub, unde trupa Emeric Set a susţinut un recital foarte interesant, despre care puteţi afla mai multe, aici.

Linkuri utile :

Teatrul liber Imago

Clujul are farmec !

Galerie foto :

Popularity: 5% [?]

Comentariul tau :